Slovenske banke u prvom tromjesečju s 19,7 milijuna eura gubitka

Bez autora
Jun 06 2012

U prvom tromjesečju je Slovenije na tekućem računu platne bilance bila u minusu 153 milijuna eura što je 68 posto više nego u istom periodu prošle godine. U robnoj razmjeni s inozemstvom bila je 300 milijuna u manjku, dok je u razmjeni radne snage bila u plusu 471 milijun eura. Popravljanju stanja na tekućem računu pridonio je turizam s 280 milijuna eura. Pomogao je i transport sa 144 milijuna eura. Bilančna svota banke se u ožujku povećala za 1,4 milijarde eura, zahvaljujući povećanja obveza do Eurosustava za dvije milijarde eura. Do kraja ožujka je bankarski sustav ostvario 19 milijuna eura gubitka.

Slovenske banke u prvom tromjesečju s 19,7 milijuna eura gubitkaU prvom tromjesečju je Slovenije na tekućem računu platne bilance bila u minusu 153 milijuna eura što je 68 posto više nego u istom periodu prošle godine.

U robnoj razmjeni s inozemstvom bila je 300 milijuna u manjku, dok je u razmjeni radne snage bila u plusu 471 milijun eura.

Popravljanju stanja na tekućem računu pridonio je turizam s 280 milijuna eura. Pomogao je i transport sa 144 milijuna eura. Bilančna svota banke se u ožujku povećala za 1,4 milijarde eura, zahvaljujući povećanja obveza do Eurosustava za dvije milijarde eura. Do kraja ožujka je bankarski sustav ostvario 19 milijuna eura gubitka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik